El ADN protegeix a la teva mascota

 

Els ciutadans de Mollet del Vallès es queixen constantment de la brutícia als carrers i de com tot està ple de femta. Les voreres o els parcs, entre d’altres, són camps minats d’excrements.

També preocupa el constant maltractament d’alguns amos cap als seus animals o cap a animals que roben per participar en baralles i l’abandonament de ventrades senceres.

Fins ara el mètode d’identificació més utilitzat era la implantació de microxips, però també és cert que les persones que utilitzen els animals amb finalitats no legals els hi extreuen o els hi esborren. Això és suficient motiu per fer les proves d’ADN i poder identificar a gossos i amos.

L’ADN de la nostra mascota sempre va amb ella. Al contrari que el microxip, l’ADN no pot ni llevar-se ni esborrar-se, pràctica coneguda que utilitzen alguns amos de gossos que usen als animals per a pràctiques no legals. També seria útil poder identificar a l’animal i al seu amo en el cas d’agressió a una persona o un altre gos.

Des de Ciutadans Mollet del Vallès creiem que amb aquests resultats es podrà identificar i sancionar a tot aquell que no compleixi les normes bàsiques de convivència i respecte cap als altres.

El carrer és de tots i tots tenim drets, però també tenim obligacions i una d’elles és la de cuidar del nostre entorn i dels nostres animals. Respectar els béns dels nostres veïns i els béns comuns com les façanes, les portes de garatge, els cotxes, els fanals o les papereres és una obligació de tots els ciutadans. Per aquest motiu és necessari construir més pipi cans perquè els veïns puguin dur les seves mascotes.